Интернет реклама УБС
.

Одесский музей западного и восточного искусства  
Odessa Museum of Western and Eastern Art
  

     
        

Як правильно зберігати копчену рибу в холодильнику



Від правильності зберігання риби залежить її якість та смак. І якщо з замороженим продуктом все й так зрозуміло, інші види туші потребують трішки інших умов. Розберемося, яких.

Як правильно зберігати рибу гарячого коптіння?

Продукт в основному коптять в промислових умовах. Саме копчена риба http://r-b.in.ua/produkciya/riba-garyachogo-kopchennya-2/ має такі властивості, як неймовірний смак, поживність та зберігання багатої кількості вітамінів та мінералів. Її зберігають, як правило, в холодильнику, в якому повинні мати місце наступні умови:

  • гарна вентиляція;
  • однаковий температурний режим;
  • оптимальна вологість.

Рибу, котра пройшла термічну обробку, тобто була приготована методом гарячого коптіння, можна зберігати від трьох діб і більше. Якщо копчення проводилося по правилам та з дотриманням вимог, продукт буде свіжим та корисним протягом довгого часу. При цьому його оптимальна температура зберігання становить від -2 до +2 градусів.

Крім цього, копчену рибу дозволяється заморожувати при температурі до -30 градусів. В такому вигляді вона зберігається до 1 місяця. Перед вживанням її розморожують при температурі не більше 8 градусів. Рекомендована вологість становить від 75 до 90%.

Умови зберігання риби холодного коптіння

Така туша гарно переносить довге зберігання, адже в її туші майже немає вологи. Зате є велика кількість солі та бактерицидних компонентів. Для того, щоб продукт не зіпсувався, потрібно дотримуватися температури в холодильнику від -2 до -5 градусів.

При таких умовах риба зберігає смак протягом 2-2,5 місяців. Рибні продукти (балики) можуть не зіпсуватися протягом 1 місяця.

Важливо, щоб до продукції надходило свіже повітря. Інакше вона може покритися грибком.

Для того, щоб копчена риба зберігалася максимально довго, дотримуйтеся наступних правил:

  • перед зберіганням продукт замотують в пергамент або фольгу;
  • не можна класти поряд з тушею несвіжі продукти;
  • використовуйте соляний розчин, в якому риба буде зберігатися ще довше.

Якщо ви плануєте зберігати рибу в морозильній камері, загорніть її в пергаментний лист, завдяки чому вдасться зберегти аромат продукту.

В тому випадку, якщо ви кладете в холодильник шматочки продукту, який вже споживаєте, терміни його зберігання дещо інші. Тушу гарячого копчення можна зберігати до 3 діб, а холодного до 10 днів.

Можна також використовувати вакуумні упаковки, завдяки яким зберігання риби в морозильній камері збільшується до 3 місяців. І вона залишиться корисною, свіжою та ароматною.

Стаття створена при підтримці компанії «Рибка Боровицька».



           
.

2002-2013 © Одесский музей западного и восточного искусства
Рейтинг@Mail.ru